lördag 21 december 2013

200 distans kvar


Med 200 distans kvar har vi haft korssjöar, 5-6 m vågor och 12-16 m/sek i flera dagar nu och det är jobbigt för alla att hålla modet uppe. Ofta skrattar vi bara åt att disken flyger runt i sittbrunnen när vi försöker få ordning efter middagen, vattnet sköljer in från havet i diskbaljorna osv men ibland svär pappa åt Herr Sjöberg :) När man inte har vakt är det bäst att vila en stund men även där får manspjärna sig för att inte lätta från kojen och hamna på durken istället. Att äta, laga mat, hälla upp varmt vatten i en kopp osv är också minst sagt ganska utmanade.

Vindrodret klarar inte riktigt av korssjöarna utan kommer då och då ur kurs så man får ha koll hela tiden och hjälpa till när hon kommer snett. Vågorna är gigantiska och när de bryter, utan att man har hunnit parera, så kommer allt vatten in i sittbrunnen. Det är extra svårt att parera på natten förstås ..

I natt 16 de dec till 17 dec hade vi från 23.00 med en fripassagerare, en fågel som kommit på villovägar och liftade med oss. Han va kvar hela natten så när jag kom upp för att lösa av pappa vid 06.00 va han där och kikade på mig som att jag skulle få dåligt samvete att jag sovit och inte han. När solen gick upp vid 07.00 flög han vidare och tackade för sig.

Skicka en kommentar