söndag 22 december 2013

Streetparty at Gros IsletVarje fredag stängs en gata i stan av, grillar med kött, fisk och skaldjur ställs fram liksom bord med diverse spritflaskor där man köper sin drink. Från 20.00 pumpar musiken ut ifrån stora högtalare och hela gatan förvandlas till en enorm gatufest! Helt magisk stämning, vi träffar de som lyckats ta sig med på en båt i ARC:en och som nu söker en ny båt att hänga med på för att ta sig vidare i Karibien. Luci från Schweiz sitter med oss och äter, hans kompis Freddy (italienska) kommer också samt Wannes som vill ta sig till Peru för att hjälpa till på ett barnhem där. Alla med sina historier om varför de, på vinst och förlust, åkte till Las Palmas för att försöka ta sig över hit till St Lucia. 
Snart dyker vännerna från båten Esmeralda upp, Mona & Lasse, William från Göteborg som vi träffat tidigare & hans underbara co sailor Richard från England, som följde med i ARC:en för att få erfarenhet för en egen överfart med sin båt om 3 år och nya vänner, locals, som gladeligen lär en blond svensk tjej att dansa caribbean... Och jag är nöjd, älskar att dansa!! 

Pappa ger upp vid midnatt men Micke och jag stannade till 02 då vi följde med William o Richard på efterfest på deras båt... 

Skicka en kommentar