lördag 21 december 2013

Land i sikteVid N 1412,4 W 6022,1 kan vi för första gången äntligen se land för första gången på 24 dagar! Några timmar senare, 2 nm från Pigeon Island, nära Rodney bay ska vi kontakta ARC rally control på kanal 16. De hälsar oss välkomna och ger info om var mållinjen är. Vi har de senaste dagarna haft en norsk båt nära oss som vi pratat lite med över VHF:en, de är också med i ARC:en och nu när  mållinjen är nära kommer tävlingsnerverna in på riktigt och vi går om dem strax innan vi går i mål kl 21.09.

Vi blir grattade av mållinjebåten och strax dyker en gummibåt upp vid vår sida med en fotograf som tar bilder på oss :) Seglen tas ner, vi sätter på motorn och går in mot marinan.. Jag sätter mig på däck i fören och tittar in mot land, det känns så konstigt.. det doftar annorlunda, det doftar från vegetation, jord, land och snart hör jag musik från en strandbar och gissa rekryteringstjejerna på jobbet vilken låt det är?!!! Blurred lines med Robin Thicke!! Ha ha!!!

ARC personalen guidar oss in via VHF:en till vår plats och där på bryggan står både personal från ARC och båtgrannar och jublar och grattar oss :) Vi lägger till och går i land, helt höga på hela upplevelsen, att äntligen vara framme, och då säger pappa mellan skratten.. "Vi kanske kan ta av oss flytvästarna nu".. Alla vi tre hade dem fortfarande på! 
ARC personalen hällde upp rum punch ( RP)och vi fick en fruktkorg och en flaska rom. 

Att gå på fast mark igen är en mycket märklig upplevelse, vi gick alla i kors när vi gick i land för att fira i baren i marinan. Konstigt att se så mycket människor och allt va lite ovant.. Alkohol har vi ju i princip inte druckit på flera veckor heller så redan efter ett glas RP så va jag ganska nöjd. 
Trötta la vi oss efter några timmar, vår första natt med mer än 5,5 h sömn i streck!! 
Skicka en kommentar